Hoofdsponsors: Overige sponsors:

Hoe werkt een Roparun?

Ieder team is vrij om haar team naar eigen inzicht in te delen, maar moet zich wel aan een aantal regels houden mbt aantal lopers en fietsers ed. De logistiek van de Roparun is ingewikkeld. Ons Roparunteam telt maximaal 8 lopers en 4 fietsers, die we onderverdelen in twee subteams van 4 lopers en 2 fietsers(A en B). Team A loopt de eerste 50 kilometer en wordt dan afgelost door Team B. Team A gaat naar de rustplaats en heeft dan (ongeveer) vier uur rust. Team B loopt dan 50 km en wordt weer afgelost door Team A, waarna zij naar de rustplaats gaan en ongeveer 4 uur rust hebben.

In deze blokken van 50 km wisselen de lopers om de 2 km. De andere lopers worden met een busje naar de wisselpunten gebracht. De loper wordt begeleid door 2 fietsers. Een fietser voor de loper en eentje erachter. Deze fietsers leggen de 50 km in z’n geheel af.

Het rustplaats team zorgt voor het eten en drinken en slaapgelegenheid voor het team dat op dat moment rust. In totaal zal het rustplaats team 5x moeten verplaatsen

Voor alle functies (chauffeur, masseur, cateraar) geldt eigenlijk de rust-arbeids verhouding van 4 uur op, 4 uur af. Kortom, weinig slapen, veel lachen, soms huilen, de weg zoeken en kwijtraken, veel koffie drinken, elkaar moed inspreken en uiteindelijk, na ruim 520 kilometer, allemaal hand-in-hand over de finishlijn.